YAĞLI PATLICAN BİBER 2 SU BAR.. SU 1 SU BARDAĞI SİRKE 1 SU BARDAĞI YAĞ 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 2 YEMEK KAŞIĞI TUZ 1-2 BAŞ SARIMSAK 1 DEMET MAYDONOZ Öncelikle tencereye sebzeleri haslayacağımız suyu hazırlayıp kaynamaya bırakalım.Patlıcanları yemeklik doğrayalım ve rahatlıkla Haşlanabilecek kadar kaynayan suyumuzun içine alalım.Sebzeler ne çok sert ne çok yumuşak olacak kızlar.Haşlandıkça ayrı bir yere alıcaz ve sırasıyla çarliston biber ve kapya biberleri de haşlayacağız.Pişen sebzelerin üzerine sarımsak ve maydonozları da doğrayıp güzelce harmanlayalım ve kavanozlara dolduralım.İsterseniz poşete koyup difrizde de saklayabilirsiniz.İsterseniz kavanozları 5 dk. Filan kaynatın ki kapaklar daha güzel tutsun. Not: sebzeleri Hasladığımız su bittikçe aynı ölçülerde ilave edin kaynadıktan sonra sebzeleri pişirin.